top of page

Team ontwikkeling

Versterk het onderlinge begrip en de samenwerking tussen teamleden en hun resultaat door leerzame, praktische workshops in te zetten als teambuildings- & ontwikkelactiviteiten.

We geloven dat aandacht geven aan de ontwikkeling van teams een van de belangrijkste investeringen is om als organisatie te doen. Daar waar professionals met elkaar samenwerken, wordt synergie gecreëerd en ontstaat een voedingsbodem voor verandering en vernieuwing. Dat kan als een team van elk teamlid weet:

  • wie ze zijn;

  • wat ze doen;

  • welke talenten ze gezamenlijk al inzetten;

  • welk teampotentieel aanwezig is en waar groei gerealiseerd kan worden. 

 

Professionals in teams functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat optimaal past bij hun drijfveren, talenten en competenties. Daarbij geloven wij dat het niet uitmaakt waar je werkt of van welk team je onderdeel uitmaakt. Juist de verschillen en hoe er met de verschillen in een team wordt omgegaan, bepalen het gemeenschappelijke succes.

 

Te vaak zien we dat teams niet het optimale uit elkaar (kunnen) halen en dat professionals teveel bezig zijn met hun eigen werk en resultaten. Komen we teamleden tegen die niet het gevoel hebben dat hun talent optimaal wordt benut. Die maar al te graag deel zouden uitmaken van een groter geheel in de organisatie. Onbenut talent zichtbaar maken en de kans geven tot ontwikkeling te komen, dat is waar wij werk van maken!

 

TMA Team Assessment

Wij gaan samen met het team actief aan de slag en helpen inzicht te creëren in de drijfveren, de talenten en het competentiepotentieel van het team. 

Hoe gaat dat precies in zijn werk? Dat is afhankelijk van de behoefte en varieert van het verschaffen van inzicht tot het uitvoeren van teamontwikkelsessies. Basis is de teamanalyse waarmee inzicht gecreëerd wordt in de talenten van het team. Dat geeft ruimte om hierover met elkaar het gesprek te gaan.  

Voor een goede en effectieve samenwerking is het belangrijk om niet alleen elkaars gedrag te (her)kennen, maar ook te begrijpen welke drijfveren en motieven bij de collega teamleden aanwezig zijn. Teamleden leren daarbij hoe de diverse talenten complementeer kunnen zijn waardoor nieuwe wegen ingeslagen kunnen worden en ontwikkeling daadwerkelijk kan plaatsvinden.

bottom of page